ABCD voor wijkwerkers (Veenhuizen)

Datum:  vrijdag 7 april 2017
Tijd: 09:30 uur tot 16:30 uur
Locatie: Nationaal Gevangenismuseum, Oude Gracht 1 Veenhuizen

Docenten: Lieke Herpers & Hans Hoogvorst
Gastdocent Cormac Russell

In Nederland zijn we al decennia op zoek naar hoe we de positie van ‘de zwakkeren’ in onze samenleving kunnen versterken en omgekeerd naar wat de zwakkeren aan de samenleving kunnen bijdragen. In de Drentse nederzetting Veenhuizen werden vanaf 1823 in drie enorme gestichten tienduizenden arme stadsgezinnen gedrild tot nuttige burgers. Maar wat begon als een bevlogen plan om de onderklasse te verheffen, veranderde al snel in een fuik. (uit ‘Het pauperparadijs, een familiegeschiedenis’ van Suzanna Jansen.)

Als we in de huidige tijd dergelijke keuzes moeten maken, wat zou de kracht van de gemeenschap te bieden hebben? Wat zijn de overtuigingen in onze tijd en welke kunnen, wellicht moeten, we daarvan loslaten?

Gastdocent is Cormac Russel. Hij is lector aan het ‘Asset-Based Community Development (ABCD) Instituut van Universiteit in Chicago. Hij heeft gemeenschappen, organisaties, NGO’s en overheden getraind in de ABCD methodiek en aanverwanten over heel de wereld (waaronder Kenia, Rwanda, Zuid-Soedan, Zuid-Afrika, Engeland, Ierland, Zweden, Canada, Australie en Nederland. Cormac nodigt ons uit de rol van publieke dienstverleners te heroverwegen en legt uit oe een benadering gebaseerd op talenten en mogelijkheden kan leiden tot verbetering van de gezondheid, veiligheid, economie en leefbaarheid van de gemeenschap.

Praktische zaken:

Maximaal aantal deelnemers:  25

Kosten €295 per deelnemer (inclusief lunch)

Inschrijven ABCD voor wijkwerkers - Veenhuizen

7 april 2017 | Veenhuizen | € 295
  • Vermeld in bovenstaan veld svp mailadres, factuuradres en evt ter attentie van wie of welke afdeling we de factuur kunnen sturen.
  • De excursie gaat door bij voldoende aanmeldingen. Bij annulering vóór 10 dagen van deze verdiepingsdag wordt 50% van de kosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen 10 dagen worden de volledige kosten in rekening gebracht.
gevangenis-veenhuizen-locatie-esserheem-foto-archief-rtv-drenthe
veenhuizen-naambordjes