Aanbod

< een up-to-date aanbod van de trainingen, vind je op Zwijg Communicatie >

Vernieuwde Leergang Gebiedsgericht werken
Een gedegen vakopleiding voor wijkwerkers die al wat langer actief zijn in het gebiedsgericht werken. Voor het opfrissen en verdiepen van kennis, bezinning en inspiratie.

Verkorte cursus voor beginners in het gebiedsgericht werken
Speciaal voor starters in het wijkwerk is er de verkorte cursus voor beginners in dit vakgebied. In vier dagen passeren een aantal basisprincipes van wijkgericht werken de revue.

Incompany – traject op maat
Training en opleiding voor teams van wijkwerkers. Dit kunnen zijn teams van afdeling wijkzaken of wijkbeheer van de gemeente, sociaal beheer van woningcorporaties of welzijnsinstellingen, maar ook gemengde teams die in een gebied samenwerken.

Verdiepende training ABCD met Cormac Russell
Asset Based Community Development (ABCD) gaat over het inzetten van kwaliteiten van mensen in de wijk. Hoe pak je dat als professional aan? Wat doe je en wat juist niet? En hoe? Drie dagen vol inspiratie en concrete aangrijpingspunten met aandacht voor zelfkennis, gevoel voor context en communicatieve vaardigheden.

Training Sociale Netwerken
De ontwikkeling naar een participatiemaatschappij maakt sociale netwerken steeds belangrijker. Het Netwerkspel geeft inzicht in hoe jouw netwerk eruit ziet en concrete aanknopingspunten om dit te versterken.

buurtwerk-succes
buurtwerk
wijkwerkers bijeenkomst