Vernieuwde leergang Gebiedsgericht Werken

Sinds 2002 verzorgen wij de Leergang Gebiedsgericht Werken. Een leergang voor degenen die al enige tijd als professional in wijken en buurten werken en behoefte hebben aan het opfrissen en verdiepen van kennis, bezinning en inspiratie.

Omdat wij zelf en onze docenten ook met de poten in de klei staan gaat het in deze 12 dagen niet om overdracht van abstracte kennis, maar vooral om ervaringen en inzichten opgedaan in de praktijk van het wijkgerichte werken.

In de Vernieuwde Leergang besteden wij nog meer dan voorheen aandacht aan hoe je als professional in turbulente tijden, waarin alles tegelijk lijkt te moeten, baas over je eigen agenda kunt blijven en je maatschappelijke betrokkenheid overeind kunt houden. Daarvoor zijn zelfkennis, inzicht in en kennis van de ontwikkelingen om je heen en de vaardigheid om die toe te passen onontbeerlijk. Focussen en grenzen stellen zijn niet minder belangrijk. De groepen zijn klein (max. 14 deelnemers) zodat er veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en interactie. We leggen de nadruk op het met en van elkaar leren door middel van intervisie en leergesprekken. Docenten in de Vernieuwde Leergang 2019-2020 zijn:

  • Hans Licht: Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring als manager en adviseur in de publieke sector en is (co-) auteur van ‘Regievoeren zonder macht’ (2013).
  • Cormac Russel: Hij is faculteitslid van het Asset-Based Community Development (ABCD) Instituut en directeur van ABCD Europe. Cormac is een begenadigd verteller en heeft organisaties over heel de wereld getraind in de ABCD aanpak.
  • Hans Kars: Hij is stadssociologisch onderzoeker, procesmanager, partner in M&R (daarvoor Kars Advies). 
  • Piet van Haaster: Hij is directeur en mede-oprichter van Corael Opleidingen. Piet was jarenlang consultant en interimmanager in diverse organisaties en deed daar ervaring op met veranderingsprocessen in bedrijven.

De Vernieuwde Leergang 2019-2020 is gestart

Inschrijven voor 2019-2020 is niet meer mogelijk. Heb je interesse in het volgen van de Vernieuwde Leergang? Schrijf je in voor de Vernieuwde Leergang van 2020-2021.

Annuleringsvoorwaarden

Bij inschrijving voor de Vernieuwde Leergang ga je akkoord met de volgende voorwaarden. Na inschrijving voor de leergang gelden twee weken bedenktijd. Bij annulering vóór 10 dagen van de aanvang van de leergang wordt 50% van de kosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen 10 dagen worden de volledige kosten in rekening gebracht. Voor de overige leveringsvoorwaarden verwijzen wij naar de Algemene Voorwaarden Dienstverlening SvGW zoals vastgelegd door de kamer van koophandel.

buurtwerk-succes