Vernieuwde leergang Gebiedsgericht Werken

Sinds 2002 verzorgen wij de Leergang Gebiedsgericht Werken. Een leergang voor degenen die al enige tijd als professional in wijken en buurten werken en behoefte hebben aan het opfrissen en verdiepen van kennis, bezinning en inspiratie.

Omdat wij zelf en onze docenten ook met de poten in de klei staan gaat het in deze 12 dagen niet om overdracht van abstracte kennis, maar vooral om ervaringen en inzichten opgedaan in de praktijk van het wijkgerichte werken.

In de Vernieuwde Leergang besteden wij nog meer dan voorheen aandacht aan hoe je als professional in turbulente tijden, waarin alles tegelijk lijkt te moeten, baas over je eigen agenda kunt blijven en je maatschappelijke betrokkenheid overeind kunt houden. Daarvoor zijn zelfkennis, inzicht in en kennis van de ontwikkelingen om je heen en de vaardigheid om die toe te passen onontbeerlijk. Focussen en grenzen stellen zijn niet minder belangrijk. De groepen zijn klein (max. 14 deelnemers) zodat er veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en interactie. We leggen in 2018-2019 de nadruk op het met en van elkaar leren door middel van intervisie en leergesprekken. En halen we nieuwe docenten in huis! Zo leer je straks van:

  • Hans Licht: Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring als manager en adviseur in de publieke sector en is (co-) auteur van ‘Regievoeren zonder macht’ (2013).
  • Cormac Russel: Hij is faculteitslid van het Asset-Based Community Development (ABCD) Instituut en directeur van ABCD Europe. Cormac is een begenadigd verteller en heeft organisaties over heel de wereld getraind in de ABCD aanpak.
  • Mieke de Lange en Mariska Kappert: Zij hebben beiden ruim 10 jaar ervaring als buurtwerker en opbouwwerker en werken samen onder de naam De Blije Kameel. Ze delen graag hun ervaring met jou in trainingen en met tools als Het Netwerkspel, welke ze het afgelopen jaar opnieuw hebben laten vormgeven.

en natuurlijk ook van onze vaste docenten:

  • Hans Kars: Hij is stadssociologisch onderzoeker, procesmanager, partner in M&R (daarvoor Kars Advies). 
  • Piet van Haaster: Hij is directeur en mede-oprichter van Corael Opleidingen. Piet was jarenlang consultant en interimmanager in diverse organisaties en deed daar ervaring op met veranderingsprocessen in bedrijven.

Programma 2019-2020

Kick off – 28 oktober
Kennismaking, leerdoelen & verwachtingen

Module 1 – 9 & 10 december
Persoonlijk profiel Insights Discovery, ontwikkelingen in het werkveld en de eigen organisatie o.a. aan de hand van het boek ‘In beweging’.

Module 2 – 13 & 14 januari
Werken in processen en projecten, opbouwen eigen netwerken binnen en buiten de organisatie.

Module 3 – 10 & 11 februari
Werken met uiteenlopende bewonersgroepen en bewonersinitiatieven.

Module 4 – 9 & 10 maart
Kijken naar wijken, wijkonderzoek en resultaatmeting.

Module 5 – 6 & 7 april
Communicatie en (vastgelopen) communicatiepatronen, focussen en grenzen stellen

Afsluitende dag – 18 mei
Presentaties

Intervisie maakt onderdeel uit van het programma.

Praktische informatie

Kosten: € 5.450,-
De cursusprijs is inclusief lesmateriaal, een persoonlijk Insights Discovery profiel en de verblijfskosten op de locatie (5 x  overnachting in het Leerhotel, 5 x ontbijt, 7 x lunch, 5 x diner bestaande uit een driegangenmenu, koffie & thee en versnaperingen).

Locatie: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

Voor meer informatie kun je ons uiteraard bellen via 06-22802838 (Hans Hoogvorst) of e-mailen via info@svgw.nl. Lees ter inspiratie ook de meningen van oud-cursisten rechts op deze pagina!

Inschrijving Vernieuwde Leergang gebiedsgericht werken 2019-2020

  • Vermeld in bovenstaand veld alstublieft alle gegevens voor facturatie (aan wie/welke afdeling, mailadres, postadres).
  • Annuleringsvoorwaarden
    Na inschrijving gelden twee weken bedenktijd. Bij annulering vóór 10 dagen van de aanvang van de leergang wordt 50% van de kosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen 10 dagen worden de volledige kosten in rekening gebracht. Voor de overige leveringsvoorwaarden verwijzen wij naar de Algemene Voorwaarden Dienstverlening SvGW zoals vastgelegd door de kamer van koophandel.
buurtwerk-succes