Zomerschool Bristol

Doe je graag inspiratie en energie op in een bijzondere stad? Vind je het leuk je eigen expertise aan te bieden in een leer- en adviesopdracht? Ga dan mee naar de Zomerschool Bristol!

Vorige zomerschool Leipzig

Onze vorige zomerschool naar Leipzig in 2016 was een groot succes met bijna 30 deelnemers.

Rob van Veen, wijkmanager Vlaardingen: “Wat gaaf dat er weer een zomerschool komt. Ik ga graag weer mee. Ik vond Leipzig een hele gave stad met veel verschillende dynamieken en leefstijlen. Ik heb genoten van de contacten met de bewonersorganisaties daar, de interviews op straat en het leren van de stad en elkaar. Ik vond het super!”

Ursula Gerritsen, wijkmanager Eindhoven: “Leren door te doen! Ik vond de Zomerschool een laagdrempelige en plezierige manier om het wijkgericht werken te verdiepen”.

Bristol – een hippe, dynamische en duurzame stad

Bristol is een aantrekkelijke stad met ruim 430.000 Bristolians. Een stad met een historisch centrum,  oude haven, kunst en cultuur, relaxed, beroemde universiteit, de iconische Clifton Suspension Bridge en de stad waar ooit de Concorde werd gebouwd. Ook een stad die zich sterk richt op duurzaamheid en een lokale, circulaire economie. Een bekend voorbeeld daarvan is de “People’s Republic of Stokecroft”, een anarchistische, alternatieve en progressieve gemeenschap die zich richt op lokale producten en buurteconomie. Je kunt er betalen met de “Bristol Pound”, een lokale munt waar je ook elders in de stad mee kunt betalen. Bekende personen die in Bristol zijn geboren zijn o.a. J.K. Rowling en Damien Hirst. Ook de werken van Banksy vind je in het straatbeeld van Bristol.

Bristol is ook een stad die in zwakke buurten de ABCD-methodiek gebruikt. De gemeente Bristol heeft een gedreven en bevlogen team ‘Community Development’ dat uitvoering geeft aan de Asset Based Community Development (ABCD). Hun werkwijze is het ontdekken meer dan waard. Dat ga je als deelnemer ook doen. Samen met de andere deelnemers maak je kennis met de ABCD aanpak tot in de haarvaten van de stad en werk je aan een adviesopdracht voor onze collega’s uit Bristol.

Praktische informatie

Data: 3 t/m 6 juli 2018.

Kosten: € 675,- per persoon, waarbij is inbegrepen:

  • Verblijf in een 3-sterrenhotel inclusief ontbijt
  • Drie avondmaaltijden
  • Openbaar vervoer binnen Bristol

Het vervoer van en naar Bristol is voor eigen rekening. De ervaring leert dat het individueel boeken van een vliegticket veel voordeliger en flexibeler is dan een groepsreis. Ook de overige verblijfskosten zijn voor eigen rekening (lunch, terrasbezoek e.d.).

Bristol
peoples-republic-of-stokes-croft
bristol