Inleiding
Regelmatig krijgen we van (ex-)cursisten de vraag of het niet mogelijk is nog eens bij elkaar te komen om nieuw opgedane werkervaringen door te spreken. Zo is het idee gerijpt om op regionaal niveau intervisiegroepen op te zetten. We hebben in de laatste leergangen veel ervaring met de intervisiemethode kunnen opdoen en hebben daarop van de cursisten erg positieve reacties ontvangen. De intervisiegroepen zijn open groepen en bieden ook aansluiting voor belangstellenden die nog geen leergang bij de School voor Gebiedsgericht Werken hebben gevolgd.

Doelstelling
Met het aanbieden van intervisiegroepen denken wij in de behoefte te kunnen voorzien van mensen die alleen of in een klein team werken, maar ook van mensen uit een grotere organisatie die er behoefte aan hebben om ook eens van anderen dan hun directe collega’s reflectie te krijgen.

Intervisie?
Doel van intervisie is inzicht in het eigen handelen en de achtergronden ervan te vergroten. En het handelingsrepertoire uit te breiden. Bij intervisie adviseren de deelnemers elkaar in een gezamenlijk ervaringsgericht leerproces. Het gaat niet om het overdragen van kennis, maar om problemen waarvoor reflectie een geschikte leermethode kan zijn. Met name problemen op het raakvlak van het vak en de persoonlijkheid: hoe komt het dat de ene wijkmanager steeds vastloopt  op een bepaald aspect, en de ander worstelt met een ander onderwerp?Maar vooral, hoe kun je daar beter mee omgaan? Door met elkaar vragen te stellen en antwoorden te zoeken komen de deelnemers tot verschillende mogelijke oplossingen of manieren om het probleem aan te pakken.

Datum
Nog onbekend

Locatie
Corael Opleidingscentrum, De Bilt

Kosten
Nog onbekend

Begeleiders
Hans Hoogvorst (School voor gebiedsgericht werken) en Piet van Haaster (Corael Opleidingen)

Aanmelden >>

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *