School voor Gebiedsgericht Werken

Uitgangspunt

Op bijna geen enkel terrein gaan de ontwikkelingen zo hard als binnen het gebiedsgericht werken. Het staat dan ook volop in de belangstelling en een toenemend aantal gemeenten en organisaties ziet het belang in van een gebiedsgerichte aanpak. Leefbare en veilige wijken, herstructurering en vraagstukken als sociale stijging en buurtzorg vragen steeds meer aandacht. Betrokkenheid en bevlogenheid alleen zijn niet meer genoeg. Om alert op de nieuwste ontwikkelingen te blijven reageren, moet je beschikken over de juiste kennis en vaardigheden.

De School voor Gebiedsgericht Werken biedt diverse korte en middellange opleidingen voor professionals in het gebiedsgericht werken, zowel met open inschrijving als desgewenst in-company. Onze cursussen zijn sterk praktijkgericht, maar bieden eveneens een solide theoretische basis.

Doelgroep

De doelgroep van de School voor Gebiedsgericht Werken bestaat uit: proces- en wijkmanagers, projectmanagers, wijkbeheerders etc. van onder andere woningcorporaties, gemeenten, welzijns- en zorginstellingen.

foto's Heijplaat ref. wm2 021
buurtbewoners samenkomst
Kinderen in nieuwbouw wijk Leidsche Rijn bij zelfgemaakte hut van pallets.

Even voorstellen…

De School voor Gebiedsgericht Werken wordt vorm gegeven door Lieke Herpers en Hans Hoogvorst. Tevens maken zij gebruik van een uitgebreid netwerk van specialisten voor onderdelen van trainingen of het in samenwerking opzetten van nieuwe programma’s.

Lieke Herpers

Lieke is sociaal psycholoog. Vanuit haar eigen bedrijf L’ivre, Training, Coaching & Advies geeft zij trainingen op het gebied van communicatie & adviesvaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. Bovendien werkt zij als adviseur en helpt zij de opdrachtgever bij complexe zaken en vraagstukken om de situatie van verschillende kanten te bekijken.

“Mijn kracht is het aanvoelen en onder woorden brengen van iemand z’n krachten en leerpunten. Ik ben open, daadkrachtig, direct, kritisch en liefdevol. Doormiddel van humor en zelfspot durf ik mezelf kwetsbaar op te stellen, hierdoor kan ik anderen op hun gemak stellen. Door mijn originele en eigen kijk op zaken ben ik vernieuwend en een inspirator.”

Sinds september 2015 is zij mede eigenaar van de School voor Gebiedsgericht Werken.

Lieke-Herpers-coaching-training-advies
Hans Hoogvorst

Hans Hoogvorst

Hans is doorgewinterd specialist in de ontwikkeling en implementatie van wijk- en gebiedsgericht werken. Sinds 1998 deelt hij zijn kennis en vaardigheden vanuit zijn eigen bedrijf H/Kwadraat. In de loop der jaren heeft hij vele verschillende rollen vervuld in dit vakgebied waaronder interim manager, procesbegeleider, teamcoach, adviseur en trainer.

Hans is mede-oprichter van de School voor Gebiedsgericht Werken (2002) en stond in de periode van 2013 tot 2015 aan de wieg van Krachtproef en de landelijke manifestatie voor opbouwwerkers.