School voor Gebiedsgericht Werken

Uitgangspunt

Op bijna geen enkel terrein gaan de ontwikkelingen zo hard als binnen het gebiedsgericht werken. Het staat dan ook volop in de belangstelling en een toenemend aantal gemeenten en organisaties ziet het belang in van een gebiedsgerichte aanpak. Leefbare en veilige wijken, herstructurering en vraagstukken als sociale stijging en buurtzorg vragen steeds meer aandacht. Betrokkenheid en bevlogenheid alleen zijn niet meer genoeg. Om alert op de nieuwste ontwikkelingen te blijven reageren, moet je beschikken over de juiste kennis en vaardigheden.

De School voor Gebiedsgericht Werken biedt diverse korte en middellange opleidingen voor professionals in het gebiedsgericht werken, zowel met open inschrijving als desgewenst in-company. Onze cursussen zijn sterk praktijkgericht, maar bieden eveneens een solide theoretische basis.

Doelgroep

De doelgroep van de School voor Gebiedsgericht Werken bestaat uit: proces- en wijkmanagers, projectmanagers, wijkbeheerders etc. van onder andere woningcorporaties, gemeenten, welzijns- en zorginstellingen.

foto's Heijplaat ref. wm2 021
buurtbewoners samenkomst
Kinderen in nieuwbouw wijk Leidsche Rijn bij zelfgemaakte hut van pallets.

Even voorstellen…

De School voor Gebiedsgericht Werken wordt vorm gegeven door Lieke Herpers en Hans Hoogvorst. Tevens maken zij gebruik van een uitgebreid netwerk van specialisten voor onderdelen van trainingen of het in samenwerking opzetten van nieuwe programma’s.

Lieke Herpers

Lieke is sociaal psycholoog. Als adviseur helpt ze organisaties om meer communicatief en omgevingsgericht te worden. Tevens geeft ze trainingen op het gebied van communicatie & adviesvaardigheden, gebied/wijkgericht werken, persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling.

‘Uit ervaring weet ik dat er binnen organisaties meer aandacht mag zijn voor het persoonlijke. Daar zit voor mij de wezenlijke verandering. Communicatie is hierin essentieel.
Mijn kracht als trainer is het aanvoelen en onder woorden brengen van iemand z’n krachten en leerpunten. En met humor en zelfspot mij kwetsbaar op de stellen waardoor ik anderen op hun gemak stel.’

Sinds september 2015 is zij mede eigenaar van de School voor Gebiedsgericht Werken. Daarnaast heeft zij haar eigen bedrijf L’ivre, Training, Coaching & Advies en is zij partner van Zwijg Communicatie.

Hans Hoogvorst

Hans Hoogvorst

Hans is doorgewinterd specialist in de ontwikkeling en implementatie van wijk- en gebiedsgericht werken. Sinds 1998 deelt hij zijn kennis en vaardigheden vanuit zijn eigen bedrijf H/Kwadraat. In de loop der jaren heeft hij vele verschillende rollen vervuld in dit vakgebied waaronder interim manager, procesbegeleider, teamcoach, adviseur en trainer.

Hans is mede-oprichter van de School voor Gebiedsgericht Werken (2002) en stond in de periode van 2013 tot 2015 aan de wieg van Krachtproef en de landelijke manifestatie voor opbouwwerkers.